НОВИНИ

______________________________________________________________________


Фестиваль «Старт кар’єри»
на філософському факультеті

Традиційно в рамках загальноуніверситетського фестивалю «Старт кар’єри» на філософському факультеті восени відбувалися заходи, спрямовані на практичну підготовку, мотивацію та працевлаштування студентів.

Цьогорічні зустрічі із стейкхолдерамивідкрив 7 жовтня захід для студентів освітньої програми «Урбаністичні студії», присвячений малодослідженому в міському контексті концепту «вразливість».

Спікерка — наукова співробітниця ГО Громадська організація «Еммаус» Олена Куц пояснила, що означає вразливість, звернула увагу на різні види вразливості (явна та неявна, фізична, ментальна та душевна) та схарактеризувала кожний із цих видів.

Говорячи про існування в суспільстві різних вразливих груп людей, Олена, звертаючись до історій людей із фізичною вразливістю, згадала складнощі, з якими вони стикаються у міському середовищі.

Переглянути відео зустрічі «Місто та вразливість сумісні?» можна тут: https://www.youtube.com/watch?v=E5IepU8f-JQ

10 листопада 2021 року студенти філософського відвідали вебінар, організований Центром практичної підготовки і працевлаштування  «Майстер клас — як вдало пройти співбесіду», який провела Дар'я Макарова, фахівець з роботи з персоналом.

19 листопада 2021року
на зустрічі із Вікторією Нестеренко, кандидаткою історичних наук, старшою викладачкою кафедри українознавства, головою правління у Благодійний фонд «Трохи вогню», поговорили про важливі інструменти в пошуку роботи: «Профіль у соцмережі як інструмент для пошуку роботи».

24 листопада 2021 року
на кафедру українознавства завітала проєкт на менеджерка платформи краудфандингової платформи «Моє Місто Харків», що розвиває соціальні проєкти нашого міста з весни цього року. 

Пані Галина розказала:

- що таке професія проєктний менеджер,

- де взяти гроші на реалізацію свого проєкту (соціального або бізнес),

- які проблеми є в наших містах.


25 листопада 2021
студенти філософського факультету зустрілися з Іриною Снітко, кандидаткою архітектури, доценткою кафедри реконструкції, реставрації архітектурних об'єктів Харківського національного університету будівництва та архітектури, науковою співробітницею Музею археології Каразінського.


Ішлося про реновацію як один із сучасних засобів розвитку міської структури, зокрема про роль історичного підґрунтя у розвитку міського середовища; реновацію житлової забудови; формування місць тяжіння – громадських просторів.

Кафедра теорії культури й філософії науки спільно з кафедрою медіакомунікацій організували крутезні заходи:

01.12 в Zoomвідбулася зустріч із художницею, представницею українського живопису ПоліноюКузнєцовою
https://arts.in.ua/artists/pole4ka/.

10.11 наших студентів і студенток надихнула фотографиня Катя Лесів
https://yagallery.com/authors/katerina-lesiv,

а вже 24.11 поговорили про мистецтво з фотографинею Яною Григоренко
https://yanahryhorenko.art/!

Дякуємо всім учасникам фестивалю «Старт кар’єри» за продуктивні й цікаві зустрічі, Навчальному центру практичної підготовки і працевлаштування ХНУ імені В. Н. Каразіна за інформаційну підтримку та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

____________________________________________________________________________