НОВИНИ

______________________________________________________________________


Презентація документального навчального фільму
«По той бік Дніпра»

У Каразінському університеті з ініціативи Центру українських студій імені Д. І. Багалія, Запорізького обласного товариства дослідників історії і культури Центральної та Східної Європи й Запорізького наукового товариства імені Я. Новицького відбувся показ і обговорення документального фільму «По той бік Дніпра».

Організатори презентували результат більш як вісім місяців усно-історичних, соціологічних і політичних досліджень ментальних кордонів, проведених в населених пунктах різних регіонів України, зокрема, в Бердянську, Запоріжжі, Львові, Мелітополі, Острозі та Харкові.

В рамках заходу було представлено збірку наукових матеріалів проекту «По той бік Дніпра: вплив контраверсійних образів „іншого“ українця на формування ментальних кордонів».

«Проблема українців в умовах інформаційної війни полягає в нестачі власного національного продукту, спрямованого на формування історичної пам’яті. Цей проект — спроба знайти точки дотику між українцями різних регіонів завдяки переосмисленню наявних стереотипів», — зауважила представник Запорізького національного університету, доцент Ольга Маклюк.

У свою чергу, доцент Сергій Білівненко зазначив, що, незважаючи на особливості атрибутики, історичної пам’яті, специфічну мовну ситуацію у регіонах країни, життєві прагнення мешканців України позбавлені суттєвих відмінностей й характеризуються спрямованістю у майбутнє.

Навчальний фільм розраховано на учнів старшої школи та студентів вищих навчальних закладів.

Новина на сайті університету

 

____________________________________________________________________________