НОВИНИ

______________________________________________________________________


Відкрита лекція
«Гвардії майор Григорій Рудик і Липці:
пам’яті героя»
(7 травня 2021 р.)

7 травня 2021 р. до Дня пам’яті та примирення (щорічно відзначається 8 травня) і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (щорічно відзначається 9 травня) відбудеться відкрита науково-популярна лекція «Гвардії майор Григорій Рудик і Липці: пам’яті героя».

Лекція проходитиме в онлайн-форматі на платформі Zoom.

Під час лекції присутні матимуть змогу ознайомитись з автентичними архівними документами і спогадами за темою лекції, а також переглянути унікальні кадри воєнної кінохроніки, на яких, ймовірно, зафіксовано одну з вулиць с. Липці у серпні 1943 р.

Організатори: Центр українських студій імені Дмитра Багалія Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Громадська організація «Липецька сотня», Липецький сільський будинок культури.

Лектор: кандидат історичних наук, доцент кафедри українознавства Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Андрій Домановський.

Початок заходу: о 17:00, тривалість – 1 год.

Для того, щоби долучитись до лекції з власного гаджета, слід зареєструватися за посиланням на гугл-форму*. Реєстрація триватиме до 21:00 год. 6 травня 2021 року. Після завершення терміну реєстрації учасники отримають посилання на Ζoom-конференцію на зазначену під час реєстрації електронну пошту. Зареєстровані і присутні на лекції учасники заходу, які є мешканцями Липецької сільської територіальної громади, отримають пам’ятні сувеніри від організаторів.

УВАГА! Кількість акаунтів, з яких можна підключитись до заходу, технічно обмежена і становить не більше ніж сто унікальних адрес. Усі охочі матимуть змогу переглянути лекцію у записів вже від 8 травня 2021 р.

Запрошуємо всіх охочих!

____________________________________________________________________________