НОВИНИ

______________________________________________________________________


Науково-популярний круглий стіл
«Павло Альошин і харківський період»

З нагоди 140 річчя від дня народження всесвітньовідомого архітектора Павла Альошина відбудеться науково-популярний круглий стіл «Павло Альошин і харківський період». Засідання пройде онлайн.  Під час ознайомлення з творчим доробком Альошина  будуть обговорюватися архітектурні, урбаністичні, мистецтвознавчі та культурологічні виміри проекту «Соцмістечко „Новий Харків“».

У програмі заходу:

«Харківська епопея Павла Альошина» доповідь Олени Мокроусової, києвознавиці, пам’яткознавиці й історикині; 

«Історико-опорний план житлового району ХТЗ»  доповідь Катерини Черкасовоїдокторки архітектури, завідувачки кафедри реконструкції, реставрації архітектурних об’єктів Харківського національного університету будівництва та архітектури;

Віртуальне відвідування Державного історико-меморіального Лук'янівського заповідника іпокладання квітів на могилу уславленого архітектора.

Мета заходу: популяризація та ознайомлення громадськості з унікальним архітектурним втіленням проекту забудови житлового району працівників ХТЗ та обговорення його всебічної охорони як пам’ятки культури і архітектури та внесення до репрезентативного списку спадщини ЮНЕСКО.

Організатори заходу: Центр українських студій імені Д. І. Багалія, кафедра українознавства Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, ГО «Арт Оборона»

Початок заходу: 2 березня 2021 року о 19.00-21.00 

Онлайн трансляція на сторінці  https://www.facebook.com/Constructivism.Kharkiv

Модераторка: Олеся Чаговець, керівниця проєкту «Харків. Конструктивізм»

Запрошуються усі охочі.

____________________________________________________________________________