НОВИНИ

______________________________________________________________________


Публікація монографії,
присвяченої пам’яті професора І.З. Цехмістра

У Видавництві Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна вийшла друком монографія «Від філософії науки до постмодерних студій культури: кафедра теорії культури і філософії науки в новому тисячолітті». Монографія присвячена пам’яті засновника і першого завідувача кафедри теорії культури і філософії науки І.З. Цехмістра. Наукові редактори і автори концепції монографії – професор Д.В. Петренко і професор В.А. Суковата. До складу редакційної колегії увійшли професор О.В. Титар, доцент І.П. Білецький, доцент О.О. Савчук, старший викладач К.Г. Фісун, старший викладач О.К. Савельєва.

Монографія складається з п’яти розділів, в яких відтворюється еволюція наукових поглядів доктора філософських наук, професора І.З. Цехмістра і самої кафедри за останні чверть сторіччя.

До монографії увійшли статті 23 українських і зарубіжних вчених з близького кола І.З. Цехмістра, його учнів, однодумців, колег і членів кафедри теорії культури і філософії науки.

Видання буде цікавим широкому колу читачів, як спеціалістам з філософії і теорії культури, так і студентам та аспірантам гуманітарних і соціальних спеціальностей, а також усім, хто цікавиться питаннями методології науки, гендерної і постколоніальної теорії, українознавства, візуальної критики і сучасного мистецтва.

____________________________________________________________________________