НОВИНИ

______________________________________________________________________


Фестиваль «Старт кар’єри»
на філософському факультеті

Упродовж листопада 2019 року в рамках загальноуніверситетського фестивалю «Старт кар’єри» на філософському факультеті відбувалися заходи, спрямовані на практичну підготовку, мотивацію та працевлаштування студентів і випускників.

01.11.19 та 08.11.19 студенти кафедри теорії культури і філософії науки потрапили на професійний майстер-клас і мотиваційну зустріч у Харківську міську художню галерею.

05.11.2019  до студентів-урбаністів завітали представниці організації Другой Путь - Марина Крячко та Анастасія Подопригора. Наші студенти познайомилися з проєктами організації і дізналися про світовий досвід створення зелених шляхів, що йдуть паралельно до звичайних магістралей, сучасними трендами "природного" озеленення та відмови від штучних водойм.

07.11.2019 під час зустрічі із заст.декана з вих.роботи поговорили про способи укладання резюме та їхні типи, особливості написання мотиваційних листів, сайти з актуальною інформацією щодо стажування й літніх шкіл, а також спробували визначити пріоритети студентів щодо пошуку вакансій та додаткових проф. можливостей.

12.11.2019 студенти філософського зустрілися з авторкою поетичних і прозових творів Олександрою Мкртчян (Сандрою Мост) і поговорили про творчість і особливості співпраці авторів і сучасних видавництв.

13.11.2019 та 16.11.2019 студенти факультету відвідали Музей екоплаката 4Блок і не лише поспілкувалися з професором Олегом Векленком про досвід створення Міжнародної трієнале екоплакату, організацію музею, а й трохи долучилися до впорядкування справді неймовірної колекції екоплакатів.

18.11.2019 до нас завітала спіч-райтерка і контент-менеджерка Ангеліна Яцина й розказала про можливості пошуку роботи й особливості створення різноманітного контенту.

25.11.2019 студенти ознайомились із роботою оперативно-рятувальної служби м. Харків, відвідали і навіть узяли участь у демонстраційних заняттях з рятування людей з багатоповерхових приміщень, побачили роботу пошукових собак. 

27.11.2019 відбулася зустріч із керівницею освітнього простору "Гравітація" Катериною Стрельченко. Тема майстер-класу "Як створити власну школу".

27.11.2019 Голова правління БО БФ Трохи вогню Вікторія Нестеренко розказала про досвід створення Благодійного фонду й особливості організації його роботи.

28.11.2019 відбулася зустріч із доктором Амброзіанської Бібліотеки, директором класу славістики Академії Амброзіана монс. Франческо Браскі.

1. Лекція доктора Франческо Браскі «Амброзіана: Бібліотека, Пінакотека, Академія». Лекція директора класу славістики Академія Амброзіана про історію створення цієї унікальної установи, що налічує вже 4 століття, про особистість її засновника Федеріко Борромео і ті засади, на яких він побудував комплекс з наукової Академії, Пінакотеки (картинної галереї) та Бібліотеки.

2. Зустріч зі студентами спеціальності «Культурологія» : «Стажування в Академії Амброзіана». Студенти, які брали участь у стажуванні, поділилися своїм досвідом і розказали, як візит до Амброзіани вплинув на їхній шлях у культурології.

Дякуємо всім учасникам фестивалю «Старт кар’єри» за продуктивні й цікаві зустрічі та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

____________________________________________________________________________