НОВИНИ

______________________________________________________________________


Зустріч з директором класу славістики
Академії Амброзіана Франческо Браскі
(28 листопада 2019 р.)

У рамках договору про співпрацю між Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна та Академією Амброзіана в Амброзіанській бібліотеці (Мілан, Італія) 28 листопада 2019 р. на філософському факультеті ХНУ відбулася зустріч із доктором Амброзіанської бібліотеки, директором класу славістики Академії Амброзіана Франческо Браскі.

Під час спілкування доктора Браскі з деканом філософського факультету, професором І. В. Карпенко та завідуючим кафедри теорії культури та філософії науки, професором Д. В. Петренко відбулося обговорення перспектив подальшого співробітництва.

На філософському факультеті ФранческоБраскі прочитав лекцію «Амброзіана: Бібліотека, Пінакотека, Академія», у якій розповів про історію створення Академії Амброзіана, її основні ідейні засади та про значення поєднання мистецтва та науки у культурі.Після лекції відбулася зустріч зі студентами спеціальності «Культурологія», на який можна було дізнатися про умові та перебіг стажування в Академії. Студенти, що вже брали участь у стажуванні, ділилися своїм досвідом і розповідали про те, як стажування в Амброзіанській бібліотеці вплинуло на їх навчання та змінило погляди на роль мистецтва у культурі.

Франческо Браскі відвідав Центральну наукову бібліотеку ХНУ імені В. Н. Каразіна, де зустрівся з директором бібліотеки І. К. Журавльовою. У ході спілкування були досягнуті домовленості про співпрацю між бібліотеками та про обмін інформацією.

____________________________________________________________________________