НОВИНИ

______________________________________________________________________


Науково-практичний семінар з етновалеології

Напої та настоянки в житті українців

5 грудня 2018 р. у Каразінському університеті відбувся науково-практичний семінар з етновалеології «Напої та настоянки в житті українців».

З вітальним словом до учасників семінару звернувся директор Центру українських студій імені Д. І. Багалія, кандидат історичних наук Тарас Чугуй, який наголосив, що залучення до організації семінару різних установ значно розширило тематику семінару і визначило його міждисциплінарний підхід.

З побажаннями плідної праці з відтворення і популяризації здобутків традиційної культури в сучасних умовах звернувся до присутніх зав. кафедри українознавства Дмитро Чорний 

У заході взяли участь фахівці-історики, етнографи, валеологи та музеєзнавці, що дозволило комплексно розглянути проблему відтворення народних практик застосування напоїв та настоянок в народній медицині та повсякденних практиках, та наголосити на їхню значущу роль у сучасному суспільстві.

Окрім того, низка виступів були присвячені особливостям застосування напоїв та настоянок з метою профілактики та лікування на Слобожанщині та в Україні вцілому, їх регіональним відмінностям.

Під час семінару студенти змогли дізнатися, як старі рецепти можуть змінити стан здоров’я нації та вплинути на майбутні покоління, а також покращити привабливість України в галузі етнотуризму.

ФОТОЗВІТ

____________________________________________________________________________